Potrebujete poradiť?
NavigáciaNAVIGÁCIA Telefón +421 2 6820 6080

Vítame Avon Tyres medzi našimi vybranými značkami moto pneumatík

Avon Tyres je významný výrobca pneumatík so storočnou tradíciou. Má bohaté skúsenosti s motoristickým športom vrátane dodávok pneumatík pre Formulu 1. Dnes sa zameriava na výrobu širokej škály pneumatík, vrátane pneumatík pre motocykle. V spoločnosti AZ pneu sme radi, že môžeme tieto výrobky zaradiť do nášho sortimentu. Prečítajte si, prečo sú motocyklové pneumatiky Avon tou pravou voľbou pre vaše jednostopové dobrodružstvo.

Moto pneumatiky Avon Tyres

Pneumatiky Avon Tyres prešli dlhým vývojom a boli testované v najnáročnejších podmienkach. Vďaka tomu sú skvelou voľbou pre všetkých motocyklových nadšencov.

Stručná história Avon Tyres

Všetko sa začalo v roku 1885, keď zakladatelia E. G. Brown a J. C. Margeston uviedli do prevádzky továreň na gumové výrobky na juhu Anglicka. Keďže dopyt rástol, továreň sa v roku 1890 presťahovala do mesta Melksham, neďaleko brehov rieky Avon – odtiaľ pochádza názov Avon Tyres. Prvú motocyklovú pneumatiku spoločnosť vyrobila v roku 1911, v jej portfóliu však nechýbali a nechýbajú ani pneumatiky pre osobné a úžitkové vozidlá alebo pretekárske monoposty. Od roku 1997 je Avon dcérskou spoločnosťou Cooper Tire & Rubber Company.

Pneumatiky Avon vedia, ako chutia preteky Formuly 1

Spoločnosť Avon Tyres má bohaté skúsenosti s motoristickým športom vrátane dodávok pneumatík pre Formulu 1. Prvý pokus sa uskutočnil už v roku 1958 na Veľkej cene Monaka, ale žiadny z 3 jazdcov sa nekvalifikoval na preteky. V sezónach 1981 a 1982 používalo pneumatiky Avon už 6 tímov.

Momentálne spoločnosť vyrába tzv. slicky pre preteky historických vozidiel a je výhradným dodávateľom pre Group C Racing, Peter Auto alebo Lotus Cup Europe. Je tiež oficiálnym sponzorom okruhu Castle Comb a slovinského kaskadéra Roka Bagoroša, ktorý jazdí na moto pneu Avon 3D Ultra Sport alebo Spirit ST na svojej KTM Duke.


Prečítajte si tiež: V čom spočíva tajomstvo pneumatík pre Formulu 1? >>


Moto pneu Avon na KTM

Avon Motorcycle Tyres je sponzorom kaskadérskeho jazdca Roka Bagoroša.

Kvalitné a výkonné moto pneumatiky s jedinečným dizajnom

Ak hľadáte pneumatiky, s ktorými si chcete užiť každý kilometer jazdy a ktoré si bez problémov poradia aj s nepriaznivými poveternostnými podmienkami, s pneumatikami Avon Motorcycle Tyres nešliapnete vedľa. Za ich vývojom stojí najmodernejšia konštrukčná a výrobná technológia a náročný testovací režim. Mnohé zadné pretekárske a cestné pneumatiky využívajú patentovanú technológiu A-VBD, vďaka ktorej majú dlhú životnosť a udržia stabilitu vášho stroja aj pri prejazde zákrutou vo vyššej rýchlosti.

Pre cestné a turistické stroje je referenčnou pneumatikou Avon Cobra, ktorá má bočnice s vlastnou úpravou z hadej kože a dezén, ktorý zabraňuje nerovnomernému opotrebovaniu. Do terénu je potom ideálna napríklad pneumatika Avon TrailRider s konštrukciou z trojitej zmesi, ktorá poskytuje špičkovú priľnavosť a ovládateľnosť.

Vyberte si motocyklové pneumatiky podľa svojej kategórie

Custom

Avon Custom moto pneu

 

Avon Tyres na moto Triumph

Cestné

Cestné pneumatiky Avon

Pretekárske

Pretekárske moto pneu Avon

Enduro

Enduro moto pneu Avon Tyres

Scooter

Pneu na skúter Avon

Vyberte si to najlepšie od značky Avon. Nie ste si istí, aké pneumatiky si vybrať priamo na vašu motorku? Neváhajte sa na nás obrátiť. Naši moto špecialisti vám radi poradia.

 

Preskúmať ponuku Avon Tyres

 

Zdroj fotografií: Avon Tyres, AZ pneu

Nahoru